Nem is akarta élesíteni a Facebook új funkcióját

Önnél is megjelent a repülős reakciógomb?

Bár korábban a közösségi oldal azt nyilatkozta, nem készít több ideiglenes reakciógombot, sokaknál az elmúlt napokban elérhetővé vált egy elég fura, repülőgépet ábrázoló kis gomb. Komment szekcióban az #addplanereact hashtaget kellett leírni, ezután a megkettőződött a mérges fej reakció, és a másodikra kattintva jött elő a repülő. Az is hamar kiderült, hogy a funkció csak Androidon működik, de ott sem mindenkinek. 

8e59ba27-9bdd-46f0-bc49-b2ea4022e6bd.jpegA legnagyobb kérdés természetesen az maradt: mégis milyen érzületet fejez ki, ha valakinek a bejegyzésére egy repülő a reakcióm? (Emigrálok a hír hallatán? Átrepülök felette?) Könnyen lehet, erre a kérdésre maga a Facebook sem tudja megmondani a választ, a Heavy portál ugyanis azt írja, a cég közleményben kért elnézést. Azt írják: a funkció egy fejlesztői ‘hackaton’ során született, és nem tisztázták le élesítés előtt. A repülő ma reggelre nálam eltűnt, az eddig közzétett ilyen reakciók sem látszanak már, a fenti képernyőmentés tegnapi.

A hack és a maraton szavak összetételéből megszületett hackatonra igazából nincs magyar fordítás (csak szörnyű modoroskodások, “a kreativitás vulkánja”, te jó isten), de igazából annyi a lényege, hogy egy csomó fejlesztő összeül egy maratoni ötletelésre. Itt lehet, azt akarták kipróbálni, hogy kommenttel varázsolhassunk elő új funkciót, de ki tudja. 

Címkék: Facebook IT&Tech