A rocksztárok tényleg egész nap energiaitalt isznak?

Bár a clickbait riogatásokkal szemben egy-két doboz energiaitaltól ha nem vagy rá érzékeny, semmi bajod nem lesz, a napi maximális mennyiséget tényleg nem szabad túllépni. Azonban hogy bírják akkor azok a turnézó zenekarok, akiken azt látjuk, hogy reggeltől estig a szponzorok energiaitalait isszák? Nos, van egy kis trükk a dologban.

bs8m2wkcaaaeagq.jpgA Breathe Carolina zenekar frontembere egy koncerten lehűti magát (Fotó: Brian Puninske)

Az a legtöbbször ugyanis nem energiaital, hanem sima víz.

A Monster, és néhány másik nagy, de főként inkább a tengerentúlon ismert cég ugyanis gyárt majdnem azonos dobozokba töltött sima vizet is, amit aztán hajnalig ihatnak, úgy, hogy nem fognak szívleállásban meghalni a harmincadik doboz után se, de a látvány és a reklám érték megmarad.

522893_543582242334377_706632689_n.jpg

Árulkodó lehet, hogy nagy melegben, kimelegedve gyakran magukra is locsolják a doboz tartalmát sokan, amit azért az eredeti cukrozott és általában buborékos itallal nem biztos, hogy megtennének. Ezeket az ún. „tour water” dobozokat kereskedelmi forgalomban nem lehet kapni, így gyűjtők számára extra ritkaságnak számítanak, és időnként horribilis összegekért kelnek el tele vagy akár üresen ilyen kannák az eBay-en és más oldalakon.

A jelenségen az internetezők rendre meglepődnek, egyesek marketing-összeesküvést kiáltanak, mások megnyugodnak, hogy kedvenc rock-idoljuk nem fog szívrohamot kapni. Azonban néha maguk a zenészeket, akik kapják is meglepetésként éri. Egy bandatag egy beszámoló szerint egy fárasztó este után szomjasan bontotta fel a szörnykarmolásos dobozt, és várta a közkedvelt frutti-ízt, ám ahelyett megdöbbenésére csak sima csapvíz fogadta.

(Forrás: MTV.com)